reach results in Google' SERP when you searchin for''avocado recipe''.
Food

Holy avocado, -breakfast mousse recipe-.

Την πρώτη φορά που αγόρασα αβοκάντο, δεν ήξερα γιατί αγόρασα αβοκάντο. Η αλήθεια είναι ότι ο λόγος που τα έβαλα στην χάρτινη σακούλα του μανάβη μου, την πρώτη εκείνη φορά, ήταν το instagram. Το αβοκάντο ξαφνικά υπήρχε παντού. Σε όλα τα πιάτα των food bloggers, σε όλα τα dinners των μοντέλων ακόμα και σε στολή αποκριάτικη υπήρχε σε πολυκατάστημα στη γειτονία μου. Αγόρασα λοιπόν τα πρώτα μου αβοκάντο χωρίς κανένα σοβαρό καταναλωτικό κριτήριο, χωρίς να γνωρίζω ούτε να τα διαλέγω σωστά αλλά ούτε να τα τρώω σωστά(καταναλωτική υπευθυνότητα not found).

Δάγκωσα το πρώτο τυχαίο αβοκάντο της σακούλας, το δοκίμασα, έκανα γκριμάτσα, το απέρριψα.

Για να δικαιολογήσω τώρα και τον τίτλο του άρθρου που είναι συνταγή για μους αβοκάντο, αρκετό καιρό αργότερα, στα πλαίσια διατροφής, μια φίλη μου-φαν του αβοκάντο- με παρακίνησε να το επανεξετάσω σαν επιλογή και να το εντάξω στην διατροφή μου. Πείστηκα και αγόρασα ”τον πράσινο καρπό” έχοντας κάνει αυτή την φορά την έρευνα μου(ψήγματα καταναλωτικής υπευθυνότητας).

Αρχικά το αβοκάντο αν και μοιάζει με χαριτωμένο φρούτο δεν θεωρείται φρούτο. Εντάσσεται στα έλαια. Για το λόγο αυτό, πρέπει να καταναλώνεται σε συγκεκριμένες ποσότητες. Περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες c και e ενώ βοηθά στην διατήρηση του υγιούς βάρους σου. Εγώ λατρεύω την συνταγή που ακολουθεί, φτιάχνω αυτή τη μους ανά μια μέρα για πρωινό και μου αρέσει πολύ γιατί αρχικά νιώθω ότι ξεκινάω τη μέρα μου με ενέργεια και είμαι έτοιμη να κατακτήσω τον κόσμο αργότερα στη δουλεία.

Τα συστατικά είναι τα εξής:

-80 γραμμάρια αβοκάντο

-1 μικρή παγωμένη μπανάνα

-2 κουταλάκια γλυκού κακάο σε σκόνη

-2 κουταλάκια γλυκού μέλι.

Χτυπάμε τα υλικά σε ένα μίξερ|μπλέντερ και όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε από πάνω λίγα φουντούκια ή και αμύγδαλα. Όχι πολλά, 4-5 για να μην το παρακάνουμε.

Τip 1. Η μπανάνα καλό θα ήταν να είναι κομμένη από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο, ώστε το τελικό αποτέλεσμα της μους να θυμίζει παγωτό. Aν δεν κόψεις την μπανάνα και την τοποθετήσεις ολόκληρη στο ψυγείο πίστεψέ με δεν θα μπορέσεις να βρεις λεπίδα στο εμπόριο προς τεμαχισμό. Εκτός αν είσαι ο Γούλβεριν.

Tip 2. Αγόρασε λίγα στο πλήθος κάθε φορά αβοκάντο ώστε να μπορείς να ελέγχεις την ωρίμανσή τους. Να προτιμάς αβοκάντο που δεν είναι ιδιαίτερα μαλακά. Μην προτιμάς να τα συντηρείς στο ψυγείο. Άφησέ τα στην φρουτιέρα σου και άσε τη φύση να κάνει τη δουλειά της, ώστε να ωριμάσουν στο χρόνο τους.

Μην διστάσεις να πειραματιστείς με τα υλικά. Μπορείς να προσθέσεις φυστικοβούτυρο, ή τριμμένο μπισκότο, να βάλεις berries ή τριμμένη σοκολάτα αντί για κακάο.

Το συμπέρασμα είναι το εξής. Μην δοκιμάσετε σκέτο αβοκάντο, δεν θα σας αρέσει. Δοκιμάστε τη συνταγή μου. Θα σας αρέσει!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.