Το λάθος αστέρι
Art and books

TO ΛΑΘΟΣ ΑΣΤΕΡΙ του JOHN GREEN.

Σχεδόν όλοι έχουν μια μανία, να αφήσουν το σημάδι τους στον κόσμο. Να αφήσουν πίσω τους μια κληρονομιά. Να νικήσουν το θάνατο. Όλοι μας θέλουμε να μας θυμούνται. Κι εγώ αυτό θέλω. Αυτό με προβληματίζει περισσότερο. Μήπως καταλήξω μία ακόμα ξεχασμένη απώλεια στον προαιώνιο και άδοξο πόλεμο έναντι στην αρρώστια. Θέλω να αφήσω το σημάδι μου.

Το λάθος αστέρι είναι ένα από τα best seller βιβλία του Αμερικανού συγγραφέα Jonh Green. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται ένα από τα πιο βαριά θέματα που μπορεί κανείς να συζητήσει: τον καρκίνο.

Ο Ογκάστους και την Χέιζελ είναι έφηβοι και δυστυχώς καρκινοπαθείς. Είναι τόσο νέοι και ταυτόχρονα τόσο άρρωστοι. Οι δύο τους μιλούν στον αναγνώστη για τα συναισθήματά τους, τους σωματικούς τους πόνους, την ανασφάλεια της επόμενης μέρας.

Μέσα από το βιβλίο βλέπουμε ότι η ασθένεια και η θέληση για ζωή συνυπάρχουν. Σε κάθε σελίδα μάχεται η ζωή με τον θάνατο.

Οι πρωταγωνιστές επισκέπτονται τακτικά το νοσοκομείο, όμως φροντίζουν να μην εγκαταλείπουν την ζωή. Ταξιδεύουν από την Αμερική στην Ολλανδία, μόνο και μόνο για να γνωρίσουν έναν μυστηριώδη συγγραφέα. Τολμούν να ζήσουν και να ερωτευτούν, την ίδια ώρα που η ζωή δεν είναι καθόλου γενναιόδωρη μαζί τους.

Ο Ογκάστους και η Χέιζελ δεν φοβούνται ότι θα πεθάνουν. Ξέρουν πως αυτό στα σίγουρα θα συμβεί. Και όμως…. ίσως ζουν πιο έντονα από εσένα και από εμένα που δεν νοσούμε από απολύτως τίποτα.

Το βιβλίο ”το λάθος αστέρι”, είναι μια ιστορία που αντανακλά την πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι. Ο John Green παραμένει έως το τέλος αληθινός και αισιόδοξος δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στη νόσο του καρκίνου.

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί με τον ομώνυμο τίτλο ”το λάθος αστέρι” (the fault in our stars) στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2014 σε σκηνοθεσία του Σκοτ Νεστόντερ.

Τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία αξίζουν την προσοχή σου. Αν μη τι άλλο είναι μια σφαλιάρα για τη γκρίνια και την αχαριστία που δείχνουμε καθημερινά, σε ζητήματα ήσσονος σημασίας.

Until next time, enjoy your life. Enjoy the bubbles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.